Etiket Sonuçları: Öğrenci

Okul rehber öğretmenimiz tarafından hazırlanan öğrencilere yönelik rehberlik ihtiyacı belirleme anketi (RİBA) öğrencilerimize uygulanmıştır. Sonuçlara aşağıda verilen linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Ortaokul(2204-B) Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılım sağlanması hakkında yapılan toplantılara okulumuz öğretmenleri Kübra TÜRE ve Sevgi UÇAR katılmıştır. Yarışmalara katılım sağlanması hususunda okulumuzda gerekli duyurular yapılmıştır ve yarışmalara katılım için çalışmalar devam etmektedir. Yarışma duyurusuna ve proje rehberine aşağıda ekli bulunan dosyalardan erişebilirsiniz.

Okulumuzda israfın önlenmesi ve öğrencilerde konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Türkçe dersi öğretmenimiz Nurdeniz İNAN tarafından öğrencilerimize eğitim verildi. Yapılan bilinçlendirici etkinliklere okuldaki tüm öğrencilerimiz katıldı. Ayrıca okulumuzun panosu israf konusu ile ilgili güncellendi.

Okulumuz öğrencilerine geleneksel spor ve sanatlarımız tanıtıldı. Öğrencilere halılarda, kilimlerde, çanta ve heybelerde kullanılan eski Türk motifleri çizdirildi. Okulumuz öğrencileri ile ebru sanatı çalışmaları yapıldı. Geleneksel sporlarımızdan olan güreş öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Sınıflarda sunumlar yapılarak geçmişten günümüze kadar gelen sanat ve sporlar hakkında bilgiler verildi.

Kasım ayında EBA portalının öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanım oranının okul bazlı olarak değerlendirilmesi (aktif kullanıcı oranı, ortalama sistemde kalma süresi) sonucunda EBA kullanımı konusunda yeterli seviyede aktif olmadığımız sonucuna ulaşılmıştı. EBA Kullanımı konusunda Aralık ayının ilk haftası yapılan toplantı sonrasında yeni yılda yapılan yeniden değerlendirmede EBA'yı daha aktif kullandığımız sonucuna ulaşılmıştır. Aralık ayında EBA'yı aktif bir şekilde kullanan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Fen Bilimleri öğretmenimiz Ahmet DÖRTLEMEZ tarafından Aralık ayında öğrencilerimize "Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın sağlıklı birer yetişkin olmaları biz öğretmenleri için son derece önemlidir. Değerli velilerimizden ricamız çocuklarımızı sağlıksız besinlerden uzak tutmalarıdır. Sağlıklı bir gelecek için hep beraber sağlıklı bir nesil yetiştirmeliyiz.

Örnek öğrenci ve örnek sınıflarımızı tebrik ederiz. Okulumuzda akademik başarıdan bile daha çok önem verdiğimiz bir şey varsa o da olumlu davranışlardır. Okulumuzda dürüst, çalışkan, disiplinli, adil, dışa dönük, sorumluluk sahibi, merhametli, azimli, cesur, yardımsever, terbiyeli, kibar, sevgi dolu, cömert, saygılı, vatanına ve milletine aşık bir nesil yetiştirmek en önemli gayemizdir. Velilerimizin de desteğini arkamıza alarak bu ideali gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Değerli Öğretmenlerimiz ve Kıymetli Velilerimiz,  bakanlığımızın eğitim teknolojisi ve gündemine yeni bir soluk katacak platformu olan ÖDS öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Alttaki linkten youtube tanıtım videosuna ulaşabilirsiniz.