Ock

Kasım ayında EBA portalının öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanım oranının okul bazlı olarak değerlendirilmesi (aktif kullanıcı oranı, ortalama sistemde kalma süresi) sonucunda EBA kullanımı konusunda yeterli seviyede aktif olmadığımız sonucuna ulaşılmıştı. EBA Kullanımı konusunda Aralık ayının ilk haftası yapılan toplantı sonrasında yeni yılda yapılan yeniden değerlendirmede EBA'yı daha aktif kullandığımız sonucuna ulaşılmıştır. Aralık ayında EBA'yı aktif bir şekilde kullanan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Fen Bilimleri öğretmenimiz Ahmet DÖRTLEMEZ tarafından Aralık ayında öğrencilerimize "Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın sağlıklı birer yetişkin olmaları biz öğretmenleri için son derece önemlidir. Değerli velilerimizden ricamız çocuklarımızı sağlıksız besinlerden uzak tutmalarıdır. Sağlıklı bir gelecek için hep beraber sağlıklı bir nesil yetiştirmeliyiz.

Ock

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Sevim DALKIRAN tarafından okul panomuz hazırlandı. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için sınıflarımızda öğrencilerde farkındalık yaratacak videolar izletildi. Sevgi varsa, engel yoktur! Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun!

Ock

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Metin AKKURT tarafından okulumuzda Mevlana bilinci temalı çalışmalar yapıldı. Okul panomuz konuyla ilgili olacak şekilde güncellendi. Öğrencilerimizde Mevlana bilinci oluşturmak, Mevlana'yı daha iyi anlamaları ve onun dünya görüşünü benimsemeleri adına sınıflarımızda konuyla ilgili videolar izletildi.

"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın." Hz. Mevlana

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamasının öncesinde tecrübeli öğretmenlerimizden Ayşe YARAŞ mesleki alandaki tecrübelerini bizlerle paylaştı. Duygusal bir havada geçen konuşmasında öğretmen olmanın güzelliklerinden, bu mesleği ne kadar sevdiğinden ve bu mesleğe sahip olduğu için ne kadar gururlu olduğundan bahsetti. Bir hafta öncesinde tüm öğretmenlerimiz tarafından okunan "Öğretmenlerin Sınıfta Kullandıkları Beden Dilleri ve Kullanış Amaçları" isimli makale hakkında Ayşe YARAŞ öğretmenimiz başkanlığında müzakerede bulunuldu. Bilgilendirici bir toplantının ardından Ayşe YARAŞ öğretmenimiz teşekkürlerini sunarak toplantıyı bitirdi.

Kas

Öğrencilerimizde medeniyet bilinci oluşturmak amacıyla okulumuzda sanal müze etkinliği yapıldı. Gezilen müzeler arasında Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Adıyaman Nemrut Ören Yeri, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı Ören Yeri, T.C. Polis Müzesi (Osmanlı Devleti'nde Polis Teşkilatı) gibi müzeler yer aldı.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ve etkinlikleri yapıldı. Merve ÖZTÜRK ve Görkem TÜMER öğretmenlerimizin hazırladığı sunum ve etkinlikleri konferans salonunda tüm öğretmenlerimiz izledi. Öğretmenler odasındaki kutlamada okul müdürümüz Cihan ADAM'ın yaptığı kısa konuşmanın ardından okul aile birliği üyelerimiz müdürümüze çiçek takdim ettiler. Kutlamada pasta kesimini en genç öğretmenlerimiz Fatma TÜRKMEN ve Süheyla DAŞCI yaptı.

Kas

Süresi dolan Okulum Temiz Belgemizi güncellemek için 9 Kasım 2022 tarihinde tetkikten geçtik. Okulumuzda temizlik ve sağlık konusunda gerekli önlemler alındı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Başvuru evraklarımız idari personelemiz tarafından özenle hazırlandı ve tetkik görevlisine ibraz edildi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde okulumuz öğretmenlerinden Gamze ARLI ÖZLÜ ve Hatice ERTÜRK'ün hazırladığı program çerçevesinde okulumuz öğrencileri ile Atamızı andık. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, oratoryo ve şiirler eşliğinde bir hüzünlü 10 Kasım gününü daha geride bıraktık. Atamızı ve bu vatan uğrunda şehit düşmüş ecdadımızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Ne Mutlu "Türküm" Diyene!

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Emine BAŞLIĞ'ın gözetiminde okulumuz öğrencileri fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Gelecek nesillere yaşanılabilir, temiz ve yeşil bir çevre bırakmak amacıyla küçük ama değerli bir adım atıldı.

Kas

Öğrencilerimize geri dönüşüm ve atık materyallerin kullanımına yönelik eğitimler verildi. Sıfır atık projesi kapsamında okulumuza geri dönüşüm kutuları konuldu.

Kas

Her Kitap Bir Dünya Projesi kapsamında okulumuzda her gün 1 ders saatinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz klasik müzik eşliğinde kitap okumaktadır. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmek gayesi ile çıktığımız bu yolda elimizden geldiğince çabalamaya devam edeceğiz.

Kas

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 99. yılı coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Yaşasın Cumhuriyet!

Örnek öğrenci ve örnek sınıflarımızı tebrik ederiz. Okulumuzda akademik başarıdan bile daha çok önem verdiğimiz bir şey varsa o da olumlu davranışlardır. Okulumuzda dürüst, çalışkan, disiplinli, adil, dışa dönük, sorumluluk sahibi, merhametli, azimli, cesur, yardımsever, terbiyeli, kibar, sevgi dolu, cömert, saygılı, vatanına ve milletine aşık bir nesil yetiştirmek en önemli gayemizdir. Velilerimizin de desteğini arkamıza alarak bu ideali gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Veliköy İmam Hatip Ortaokulu olarak okul bahçemizin spor alanlarının bakım ve onarımı yapılarak geleneksel çocuk oyunları alanları oluşturuldu.