Sayın Veli,

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin; sosyal, bilişsel, duygusal ve ahlâkî yönden sağlıklı olarak gelişebilmeleri okul-aile-çocuk arasındaki iletişimin kuvvetli olmasına bağlıdır.

Veliköy İmam Hatip Ortaokulu olarak, velilerimizin eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçası olduklarına inanmakta ve bu anlayışla   “Aile Çocuk Eğitim Programı” çerçevesinde okulumuzda velilerimize ve öğrencilerimize yönelik eğitimler vermekteyiz.Sizlerin de bilinçli birer anne-baba olarak çocuklarınızın eğitim sürecinin dışında kalmayacağınızı ümit eder,  aşağıda gün ve saati belirtilen eğitimlere katılımınızı önemle rica ederim.

Eğitim Tarihi:30.04.2024

Eğitim Saati:11.00

Eğitim Konusu:Dijital Güvenlik ve Hukuk

Cihan ADAM

Veliköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü

Akciğer kanseri, tüm dünyada kanser nedenli ölümler arasında ilk sırada yer almaktadır. GLOBOCAN (kanser gözlem veritabanı) verilerine göre 2020 yılında dünyada yılda 2,2 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri hastası tespit edilmiştir. Pek çok hasta, tedavi seçeneklerinin kısıtlı olduğu bir aşamada tanı alabilmekte ve 5 yıllık hayatta kalma oranları %20’lerin altında izlenmektedir. Ne yazık ki takip eden yıllarda bu sayıların daha da artması beklenmektedir.

Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artışa bağlı olarak, erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da sıklığı artmakta olan akciğer kanseri; insan sağlığında yarattığı tahribatın dışında ülkelerin ekonomileri için de ciddi bir yük oluşturmaya devam etmektedir. Tüm bu nedenlerle 1995 yılından beri her kasım ayı “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” belirlenmiştir.

eygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in Dünya'yı şereflendirdiği gün olan "Mevlid Kandili" okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan programla kutlandı. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamış daha sonra günün anlamını belirten konuşma, sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletisiyle  devam etmiştir.

Düzenlediğimiz program sayesinde efendimizi bir kez daha anma, anlama ve tanıma imkanı bulan öğrenciler bu anlamlı günü büyük ilgiyle kutlamışlardır. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri tarafından "Camilerimiz" isimli etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin yaptığı cami maketleri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Sevim DALKIRAN yönetiminde sergilendi. Sergi büyük bir beğeni topladı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda imam hatip bahar şenlikleri kapsamında öğrenciler tarafından şiir ve ilahiler okundu. Ayrıca öğrenciler arası çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlendi. Okul aile birliğimiz tarafından da kermes etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına oldukça eğlenceli geçen imam hatip bahar şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Okulumuz öğretmenlerinden Nurdeniz İNAN'ın organize ettiği şiir dinletisi etkinliğinde öğrencilerimiz şiir okudular. Öğrencilerimizin şiir okuma becerilerini geliştirmek ve öğrencilerimize şiiri sevdirmek adına oldukça başarılı bir etkinlik oldu. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda düzenlenen spor turnuvalarında büyük rekabete sahne olan maçlar sonunda birinci olan sınıflarımız ödüllerini aldılar. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına oldukça keyifli bir turnuva oldu. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz mendil kapmaca ve seksek oyunu etkinliklerine katıldılar. "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözüne uygun bir genç nesil yetiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Okulumuz hakkında haberlerin yer aldığı elektronik gazete Türkçe öğretmenimiz Vildan ÖLMEZ'in katkılarıyla hazırlandı. Elektronik gazeteye altta verilen linkten ulaşabilirsiniz.

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne akademik gezi düzenlendi. Muhasebe, Bilişim ve Elektrik-Elektronik Alanları ile ilgili derslere giren öğrencilerimize bölümler ve lise hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

Okulumuzda Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler ve toplu iftar programı düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bireysel olarak evlerinde Ramazan köşesi hazırlamıştır. Bu ayın anlam ve önemine binaen huzurlu ve maneviyat dolu bir ay geçirmişlerdir.

Okulumuzda düzenlenen etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Yarının umudu çocuklarımız ve aileleri kutlamalara yoğun ilgi gösterdiler. Okul aile birliğimiz tarafından organize edilen depremzede ailelere yardım amaçlı kermes etkinliğimiz de aynı gün içerisinde gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü birimi her ay sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin örnek sorular yayınlamaktadır. Bu soruların yanında, beceri temelli testler ve kazanım kavrama testlerinden oluşan kitaplar sene başında okullarımıza gönderilmiştir. Yayınlanmış örnek sorular ve kitaplardaki sorular Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencileriyle sınıflarda çözülmektedir. Böylelikle, kazanım kavrama testlerindeki sorulardan beceri temelli sorulara yaklaşım ve soruları çözüm şekilleri sesli düşünme yöntemiyle öğretmen modellemesi yapılarak akademik başarıyı arttırmak amaçlanmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir yarışmasında okulumuzu temsil eden 7/A sınıfı öğrencilerinden Asya DİLER ilçede üçüncü olarak bizleri gururlandırdı. Kendisini ve ailesini tebrik eder, başarılarının bir ömür boyu devam etmesini temenni ederiz.